Producttest: Elegoo Mars 4

Producttest: Elegoo Mars 4

Mars 4 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment betaalbare 3D-printers van Elegoo. Vergeleken met zijn voorganger, de Elegoo Mars 3 Pro, biedt deze printer verschillende verbeterde functies tegen een bescheiden meerprijs van slechts €50:

Bouwruimte en printsnelheid:

Elegoo Mars 4 heeft een bouwruimte van 153,36 x 77,76 x 175 mm, wat slechts iets groter is dan zijn voorganger. De printsnelheid is daarentegen aanzienlijk verbeterd: terwijl de Mars 3 Pro 30-50 mm/u kan printen, werkt de Mars 4 nu met 30-70 mm/u.

Monochroom LCD en bouwplatform:

Een andere upgrade van de Mars 4 is het monochrome LCD-scherm met hoge resolutie. In termen van afdrukkwaliteit is er naar mijn ervaring weinig verschil merkbaar met de Mars 3 Pro. Modellen worden nauwkeurig en gedetailleerd afgedrukt, waardoor het moeilijk is om te zeggen of de Mars 4 in dit opzicht een significante vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger heeft geboekt.

Met betrekking tot de hechting kon ik niet veel verschil merken met het gezandstraalde bouwplatform van zijn voorganger.

► Touchscreen:

Eén punt dat sommige gebruikers misschien teleurstelt, is het behoud van het oude resistieve touchscreen. Een capacitief touchscreen zou zeker intuïtieve bediening mogelijk hebben gemaakt.

Conclusie

Elegoo Mars 4 is zonder twijfel een betaalbare 3D printer die voldoet aan de basiseisen. De verbeteringen ten opzichte van het vorige model zijn merkbaar, maar zijn misschien niet sterk genoeg om Mars 3 Pro-bezitters op andere gedachten te brengen. Als je niet op zoek bent naar de nieuwste en meest innovatieve functies, dan is de Mars 4 de ideale voordelige instap- of upgradeprinter.

Lukas (Vertaald vanuit het Duits)