3D-printer filament van Verbatim

3D-printer filament van Verbatim

Hoogwaardige gloeidraad voor 3D-Printen. Gefabriceerd onder de strengste tolerantielimieten. Gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen voor een gelijkmatige invoer en uitstekende afdrukresultaten.

Verbatim maakt deel uit van Mitsubishi Chemical Holdings Group, een van 's werelds meest toonaangevende kunststoffabrikanten.

Hier is een tabel met de basiseigenschappen van de verschillende typen Verbatim-filamenten.

ABS

PLA

Primalloy

Productie Op oliebasis Plantaardige basis(Mais, Sojabonen enz.). Polyetherester-Elastomeren
Producteigenschappen Harder en slagvastiger. Wordt daarom vaak gebruikt voor mechanische onderdelen of weerbestendige componenten. In de regel eenvoudiger te printen. Zeer flexibel. Zeer goede hitte-, olie- en chemische bestendigheid. Goede mechanische sterkte.
Bruikbaarheid

Veel gebruikt en beproeft filament.

Het populairste filament onder de biokunststoffen. Flexibel filament.
Geur Het gebruik van ABS-filament veroorzaakt soms een onaangename plasticgeur, maar het filament is nog minder schadelijk dan een watervaste markeerstift, zelfs wanneer deze in conventionele 3D-Printers wordt gebruikt. PLA-filament heeft een zoete, maïsachtige geur. Geen.
Hardheid Hard, slagvast, robuust, met goede flexibiliteit. Moeilijk, maar broos bij het buigen als een ABS-filament. Hoger risico op breuk tijdens het buigen. Produceert objecten met een rubberachtig oppervlak, zoals handvatafdekkingen voor gereedschappen, auto-onderdelen, pakkingen, waterdichte containers, medische tassen, rubberen knoppen, slangen, enz.
Temperatuurinstellingen 210-250°C 175-220°C 200-220°C
Gebruik Verwarmd printbed wordt aanbevolen. Geen verwarmingsbed vereist. Verwarmd printbed wordt aanbevolen.
Verwerking Kan worden gesneden, gevijld en gelijmd. Aceton kan worden gebruikt om een glad en glanzend oppervlak te creëren. Kan worden gesneden, gearchiveerd en gelijmd. Kan niet worden behandeld met aceton. Kan gelijmd en geschilderd worden. Zeer goede thermische verbinding met materialen zoals ABS, PC, PMMA en PET. (Slechte thermische verbinding met PP en PE.)
Kwetsbaarheden Hogere weerstand tegen vocht en zonlicht en oververhitting tijdens verwerking. Over het algemeen stabieler en bestand tegen chemicaliën. Meer vatbaar voor vocht en zonlicht en oververhitting tijdens verwerking. Begin te druipen bij oververhitting. Geringe hardheid
Uiterlijk Meestal glanzend, maar kan sterk variëren. Verschillende niveaus van transparantie mogelijk.
Wit
Milieu en recycling Recycling Code Classificatie 7, d. h., recycling is mogelijk, maar veel lokale recyclingcentra accepteren geen ABS-materialen. Aangenomen ABS-materialen met classificatie nummer 7 zijn u. een gerecycleerd tot kunststof hout (panelen van gerecyclede kunststof). PLA is een afbreekbaar biokunststof. Buiten een industriële composteerinstallatie vindt de ontbinding echter slechts zeer langzaam plaats. Er bestaan mogelijkheden voor recycling en commerciële compostering, maar dit vergt extra inspanningen van de gebruiker. Verbrand of gooi weg in stortplaatsen in overeenstemming met lokale, provinciale en lokale voorschriften.

Waarom ABS?

Vanwege zijn sterkte, flexibiliteit, veerkracht en betere temperatuurbestendigheid, geven ingenieurs vaak de voorkeur aan dit plastic. Hij wordt ook gebruikt in professionele toepassingen. De geur van het verwarmde plastic en de oorsprong op basis van minerale olie kan voor sommigen ontmoedigend lijken. De extra behoefte aan een verwarmd printbed betekent dat sommige printers eenvoudig niet betrouwbaar kunnen afdrukken met ABS.

 • Als de gebruiker problemen ondervindt met vervorming, is het afdrukbed niet warm genoeg of is de hoogte-instelling niet goed gekalibreerd.
 • Het bed moet een minimumtemperatuur van 80 ° C hebben, afhankelijk van de printer.
 • De nozzle van alle printers moet ongeveer ~0,2 mm van het drukbed verwijderd zijn (Ongeveer de dikte van een blad papier).
 • Gaat langer mee dan PLA
 • Beschikbaar in 1,75 mm en 2,85 mm

Waarom PLA?

Het brede scala aan beschikbare kleuren en transparanties alsmede het glanzende gevoel trekt vaak diegenen aan die voor illustratiemodellen of huishoudgebruik printen. Velen waarderen de plantaardige oorsprong en geven de voorkeur aan de halfzoete geur van ABS. Correct gekoeld lijkt PLA hogere afdruksnelheden, lagere laaghoogten en scherpere afgedrukte hoeken te bieden. Dit draagt bij in combinatie met een lagere vervorming van de onderdelen, aan de populariteit van dit plastic voor de thuisprinter maar ook bij de hobbyisten en op scholen.

Biologisch afbreekbaar, uit maïs gemaakt kunststof. Print bij temperaturen rond ~180-230 °C en vervormt niet, waardoor grotere prints mogelijk zijn zonder het gebruik van een verwarmd printbed.

 • PLA "lekt" sterker dan ABS: als het mondstuk wordt verwarmd en er plastic in zit, druppelt het.
 • Het mondstuk van alle printers moet ongeveer ~ 0,2 mm van het printbed zijn (ongeveer de dikte van een vel papier).
 • Vanwege de lage smelttemperatuur is het waarschijnlijk geen goed idee om een stuk PLA in de auto achter te laten op een hete zomerdag omdat het zal vervormen!
 • Verkrijgbaar in 1,75 mm und 2,85 mm

Zal ik PLA of ABS gebruiken?

ABS verzacht niet op een hogere temperatuur, wat betekent dat je apparaat langer moet opwarmen voordat geprint kan worden. Bovendien heeft het inferieure hechtingseigenschappen, waardoor veel printers die ABS gebruiken verbeterde materiaalhechting hebben over een verwarmd printbed. PLA koelt daarentegen af en blijft sneller hangen, waardoor het op hogere snelheden kan afdrukken. Moeten er onderdelen worden gemaakt die worden gebruikt in een warme omgeving, zoals Het wiel van een afwasmachine of een behuizing voor een printerventilator, zul je waarschijnlijk ABS willen gebruiken, om een risico van vervorming bij hoge temperaturen te voorkomen.

Bovendien zijn er verschillen in de nabewerking van uw afdrukken. ABS is oplosbaar in aceton, zodat het op de afdrukken kan worden aangebracht om deuken en beschadiging van het oppervlak glad te strijken. Aceton heeft geen effect op PLA, maar PLA produceert over het algemeen vloeiendere afdrukken in het algemeen.

Omdat sommige printers alleen met een van de twee kunststoffen werken, moet dit worden gecontroleerd voordat ermee wordt geëxperimenteerd.

Het flexibele Primalloy-filament

 • PRIMALLOY ™ is een zacht rubbermateriaal met uitstekende hitte-, olie- en slijtvastheid en mechanische sterkte.
 • Het is een hoogwaardig thermoplastisch elastomeer (TPE) op basis van polyester.
 • De gelijkmatige diameter zorgt voor een optimale, homogene filamentstructuur en dus voor soepele drukprocessen.
 • Gemaakt in Japan van de hoogste kwaliteitsmaterialen en met zeer krappe tolerantielimieten, voor gelijkmatige invoer en betrouwbare afdrukresultaten.
 • PRIMALLOY ™ is een gedeponeerd handelsmerk van Mitsubishi Chemical Corporation.
 • Alle filamenten worden vacuüm verpakt (met droogmiddel) op een spoel afgeleverd.
 • 2 jaar beperkte garantie.
 • Nicht levensmiddelveilig.

Hier vind je de Verbatim filamenten.