Printtips voor ColorFabb CopperFill

Printtips voor ColorFabb CopperFill

Het nieuwe copperFill van colorFabb is een mooie uitbreiding op de andere metaalfilamenten. Wanneer je het materiaal poetst, verschijnt er een mooie koperglans op het oppervlak, en het materiaal is ook ongeveer 4x zwaarder dan normaal PLA.

De bouwplaat:

Het filament laat zich uitstekend op zowel verhitte als onverhitte ondergronden printen. Voor onverwarmde bouwplaten raden wij aan om Blue Tape op het bouwoppervlak aan te brengen. CopperFill heeft veel minder vervorming dan regulier PLA en is daarom gemakkelijker te printen.
Voor verwarmde bouwplaten raden wij een temperatuur van 55-60°C aan, zodat het materiaal perfect hecht.

De Hot-End:

Door het metaal in het filament is de warmtegeleiding hoger dan bij normaal PLA. Daardoor warmt de Hot-End sneller op, en koelt hij ook sneller weer af.

Slicer instellingen:

Deze tabel toont de belangrijkste instellingen voor Cura en Makerware.

3D-printer Laaghoogte (mm) Snelheid (mm/s) Temperatuur (°C)

Bouwplaat-temperatuur(°C)

Terugtrek-afstand (mm) Terugtrek-snelheid (mm/s)

MakerBot Replicator 2

0.16 / 0.2 80 190-205 n.a. (standaard)

(standaard)

Ultimaker Original 0.2 / 0.27 50 200-210 n.a. 4.5

45

Ultimaker 2 0.2 / 0.27 50 195-210 55 / 60 4.5

25 / 45

Nabewerking:

Nabewerking is bijna hetzelfde voor alle metaalfilamenten. De meest populaire methode is om het model te polijsten met staalwol.

  1. Gebruik staalwol om het oppervlak van het model te polijsten. Oefen niet te veel druk uit op het model of op dezelfde plaats, anders kan het warm en zacht worden.
  2. Het model zou na de eerste stap al een beetje moeten schijnen. Vervolgens spuiten we zwarte verf op het onderdeel. Vervolgens wordt de verf onmiddellijk weggeveegd met een witte doek. Op plaatsen waar je niet gemakkelijk kunt komen, krijg je een mooi contrast.
  3. De laatste stap is om de component te polijsten met een koperpolish, daardoor glimt het na enige tijd zelfs meer dan een "Patina" op het component.