colorFabb Steelfill sample - 50g

3D-Print filament met staaldeeltjes

Dit artikel wordt helaas niet meer aangeboden door de fabrikant.
  • Perfecte finish
  • Unieke structuur
  • Zwaarder dan normaal PLA
  • Fijn metaalpoeder in het filament
  • Voor ervaren gebruikers

Vergelijkbare producten:

3DJAKE PLA Zilver - Sample 50g
3DJAKE PLA Lichtgrijs - Sample 50g

Productinformatie en technische details:

Diameter: 1,75 mm, 2,85 mm
Productsoorten: Filament-Muster
Kleur: Grijs/Zilver
Nettogewicht: 50 g
Aanbevolen printsnelheid: 40 - 100 mm/s
Aanbevolen printtemperatuur: 195 - 220 °C
Diameter - Tolerantie: ± 0,05 mm

Beschrijving

Stalen nozzle

Het hoge staalgehalte van Steelfill-materiaal veroorzaakt een zeer schurend effect op de normale koperen nozzles. Het is niet zo extreem als de XT-CF20, maar het kan de afdrukkwaliteit beïnvloeden na het afdrukken met dit materiaal. Na ongeveer 1,5kg kan de impact van het materiaal op de afdrukkwaliteit worden gezien.

Verwarmde bouwplaat

Steelfill kan eenvoudig worden geprint op een koele ondergrond met BlueTape of een hechtspray. Wanneer je 3D-printer over een verwarmde bouwgrond beschikt, raden wij aan om het op te warmen tot ongeveer 50 °C.

Laaghoogte

Voor de eerste testafdrukken raden we een laaghoogte tussen 0,2-0,27mm aan, bij nozzles van 0,4mm. Over het algemeen krijg je hiermee een goede doorstroming met de standaardinstellingen om verstopping van de hot-ends te voorkomen.

Printtemperatuur

Steelfill is qua prestaties vergelijkbaar met Bronzefill. Voor de meeste apparaten is de standaard PLA-temperatuur een goed startpunt.

Koeling

Steelfill is zeer effectief in het koelen tijdens het afdrukken. Gebruik de koeling alleen als je hem echt nodig hebt bij het model. (Veel details, scherpe hoeken, etc.)
Minder afkoeling betekent een betere laaghechting. Begin in het ideale geval met een 50% koelcapaciteit.

Terugtrekking

Voordat je de waarde voor de retract instelt, moet je ervoor zorgen dat de snelheid en temperatuur al optimaal zijn. PLA-intrekwaarden zijn een goed startpunt voor de meeste machines. Men kan echter iets hogere waarden verwachten voor de beste resultaten.

Verdere informatie

TIP! Afhankelijk van de set-up, 3D-printer en slicersoftware, kan het gebeuren dat colorFabb-metaalfilamenten meer doorstroming nodig hebben in vergelijking met normale PLA.

TIP! Als je de geprinte delen polijst en slijpt, zullen de metaaldeeltjes in het filament gaan glimmen.
Begin met een korrel van 120-180 om te zorgen dat de afgedrukte lijnen (lagen) verdwijnen. Omdat het gruis steeds fijner wordt, hoef je aan het einde alleen nog maar een schone poetsdoek met polish te gebruiken.

Alleen voor ervaren gebruikers.

Wist je al?

In Amsterdam is een stalen brug op locatie gefabriceerd door 3D-printers.