CraftBot Flow IDEX

Dubbele prestaties met Dual-Extruder en groot printvolume

Nieuw!

 • All-Metal Hotend
 • Dual-Extruder
 • Grote printruimte
 • Pr3dator moederbord
 • Mesh nivellering
 • € 3.959,99

Incl. 21% BTW Exclusief verzendkosten

Nog 1 stuk op voorraad

Levering via vervoersbedrijf - Bezorging waarschijnlijk op 29. juni

Uitvoering: Wit

Aan verlanglijst toevoegen

Art. nr.: CFTB-CB4D-EU-001, Inhoud: 1 stuk

EAN: 5999566802331

 • All-Metal Hotend
 • Dual-Extruder
 • Grote printruimte
 • Pr3dator moederbord
 • Mesh nivellering

Productinformatie en technische details:

Art. nr.: CFTB-CB4D-EU-001
Producentnummer: CB4D-EU-001
Merken (Producent): CraftBot
Inhoud: 1 stuk
Productsoorten: 3D-Printer
Bouw: Gemonteerd
Printtechnologie: FFF - FDM - LPD
Printerdisplay: Touch - Display
Ondersteunde besturingssystemen: Windows (7 +), Mac OS X (10.7 +), Linux (Ubuntu 12.04 +)
Extruder type: Direct Drive Extruder
Aantal extruders: Dubbel
Interfaces: WIFI - WLAN
Ondersteunde formaten (slicer): STL, OBJ
Verwarmde bouwplaat: Ja
Diameter filament: 1,75 mm
Bouwruimte (LxBxH): 425 x 250 x 250 mm

Beschrijving

De Craftbot Flow IDEX uit de Flow-serie is een professionele 3D-printer met twee extruders en een grote inbouwruimte van 425 x 250 x 250 mm. Het is een ideale optie om de productie te optimaliseren bij het maken van functionele 3D-geprinte onderdelen met welk materiaal dan ook.

Vanwege de mogelijkheid van innovatieve, onafhankelijke dubbele extrusie in verband met de geconcentreerde grootte, past de Craftbot Flow IDEX perfect in elke printfarm of industriële fabriek.

Er kunnen meerdere materialen tegelijk worden bedrukt, waaronder flexibele filamenten en oplosbaar supportmateriaal. Dit opent ontwerpmogelijkheden die verder gaan dan de mogelijkheden van een enkele extruder.


Effectiviteit

 • Groot printvolume

De 3D-printers van de Flow-serie overtuigen met een groter printvolume dan het merkgemiddelde. De Craftbot Flow is de kleinste en de Craftbot Flow IDEX XL de grootste 3D-printer in de serie.

Afdrukvolume van de Craftbot Flow IDEX: 425 x 250 x 250 mm

 • Verwarmde glazen printplaat tot 110 °C - voor sterke hechting en gemakkelijke verwijdering

Het verwarmde printbed, gemaakt van metaal, gehard glas en Kapton, garandeert de beste printbedhechting tijdens het printproces, terwijl de bovenste flexibele printplaat ervoor zorgt dat de afgewerkte print eenvoudig kan worden verwijderd.

 • Mesh bednivellering - Vereenvoudigd kalibratieproces

Het gebruiksvriendelijke semi-automatische nivelleersysteem maakt het gemakkelijk om aan de slag te gaan, en de juiste kalibratie-instellingen verhogen de afdruknauwkeurigheid.

Naast de automatische XY-kalibratie beschikken de IDEX-printers van de Flow-generatie ook over een semi-automatische, elektronische Z-kalibratie.


Betrouwbaarheid

 • Versterkt stalen frame

Flow-serie 3D-printers hebben een dubbelwandig frame versterkt met geëxtrudeerd aluminium en zijn bijzonder stabiel. Het robuuste frame vermindert trillingen en beschermt gevoelige onderdelen tijdens transport.

 • Filamentsensor voor een soepele werking

Dankzij de nieuwe filamentsensor worden storingen door filamentfouten geminimaliseerd. De mechanische en elektronische onderdelen van het geïntegreerde monitoringsysteem zijn in de extruder ingebouwd en garanderen zo een gelijkmatige filamenttoevoer.

 • All-metal hotends

De flow-serie is uitgerust met metalen hotends die in uitzonderlijke kwaliteit kunnen printen tot 300 °C. Met de direct drive extruder kunnen ook speciale filamenten probleemloos verwerkt worden.

Door minder onderdelen en verbindingspunten is de kans op storingen kleiner en gemakkelijker schoon te maken.


Hoogwaardige technologie

 • Pr3dator-moederbord voor maximale snelheid

Een 32-bits moederbord biedt een nauwkeurigere en preciezere bediening. Het snelle moederbord is uitgerust met een toonaangevende motor, geavanceerde functies en een geweldige interface. Het is ook een energiebesparende oplossing.

 • Raspberry PI

Een gloednieuwe Rasberry PI-microcomputer is geïntegreerd in de touchscreen-interface. Het maakt flexibelere toepassingen mogelijk, zorgt voor ultrasnelle responstijden en een stabiel Linux-besturingssysteem in een modern hightech design.

 • 5 inch kleurentouchscreen

De printer is eenvoudig te bedienen via een 5 inch gebruiksvriendelijk kleurentouchscreen.

 • LED-statusweergave

Een led-statusweergave zorgt ervoor dat je altijd jouw printstatus in beeld en onder controle hebt. De verschillende modi (printen, pauze, verwarming, fout en printen voltooid) worden weergegeven. Voor elke modus kan een individuele kleur worden geselecteerd.

 • IoT-webinterface

Elke printer heeft zijn eigen interface met een eenvoudige bedieningsmogelijkheid die via een beveiligde internetverbinding met de pc is verbonden. Daarnaast vergemakkelijkt een ingebouwde camera werkprocessen.

De platformonafhankelijke toegang, de programmeerbare API, de fijnafstelling van de craftware-software en de compatibiliteit zelfs met een printerfarm bieden een volledig gepersonaliseerde applicatie en optie om het proces te besturen.

 • 4GB interne opslag

Er is geen extern apparaat nodig om G-codes te uploaden.
Content is rechtstreeks toegankelijk via de IoT-interface. Het STL-bestand kan dus worden geconverteerd naar G-code door de craftware of andere slicersoftware en via de webinterface naar de printer worden overgebracht zonder een flashstation te gebruiken.

Het printproces kan gemakkelijk op afstand worden gestart en bediend.

Vragen & antwoorden over CraftBot Flow IDEX

Krijg specifieke antwoorden van klanten die dit product hebben gekocht

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor CraftBot Flow IDEX

Wist je al?

De NASA maakt met behulp van 3D-printers pizza's voor astronauten, in de ruimte.