Snapmaker Artisan

3-in-1 3D-printer met enclosure

€ 3.139,99 € 3.299,99 -5%

(Alle prijzen incl. BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 1 Set

Bezorging uiterlijk op dinsdag, 06. juni

Op voorraad vanaf 31. mei

Waarom duurt het langer?

Waarom duurt het langer? Dit artikel is momenteel niet in onze voorraad, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt direct bestellen en het artikel wordt dan na ontvangst van de voorraad verzonden. Venster sluiten

Gratis verzending naar Nederland.
Verzend- en retourinformatie

Kenmerken & Voordelen

 • 3D-printen
 • Lasergravure
 • CNC frezen
 • Groot bouwvolume
 • Ultra snel & krachtig

Art. nr.: SM-81011

Productinformatie en technische details:

Art. nr.: SM-81011
Merken (Producent): Snapmaker
Productsoorten: 3D-Printer
Product Type Google Base: 3D-Printers & Meer
Bouw: Kit
Printtechnologie: FFF - FDM - LPD
Printerdisplay: Touch - Display
Ondersteunde besturingssystemen: Windows (7 +), Mac OS X (10.7 +), Linux (Ubuntu 12.04 +)
Extruder type: Direct Drive Extruder
Aantal extruders: Dubbel
Interfaces: USB-Aansluiting, WIFI - WLAN
Ondersteunde formaten (slicer): STL, OBJ, DXF
Verwarmde bouwplaat: Ja
Diameter filament: 1,75 mm
Bouwruimte (LxBxH): 400 x 400 x 400 mm

Beschrijving

De krachtige Artisan van Snapmaker is een 3-in-1-printer die je de voordelen biedt van 3D-printen, lasegravure en CNC frezen - alles in één apparaat!

Algemene kenmerken:

 • 400 x 400 x 400 mm bouwvolume
 • 3D-module voor dubbele extrusie tot zelfs 300 °C
 • 10W lasermodule voor graveren en snijden
 • 200 W CNC-module voor frezen en snijden

Industriële kwaliteit

De Snapmaker Artisan is vervaardigd in industriële kwaliteit. De lineaire modules bevatten geleiderails van robuust staal, die zijn vervaardigd met behulp van CNC-slijpen in het micrometerbereik. Een dergelijke stabiele productie zorgt voor hun precisie, stijfheid en lange levensduur.

Volledig metalen ontwerp voor uitstekende stabiliteit

De volledig metalen constructie van Artisan benadrukt de kenmerkende ontwerpelementen van Snapmaker. De 3-in-1 printer is uitgerust met een geoptimaliseerde, grotere gegoten basisplaat. Dit blijft stabiel, zelfs bij printen met hoge snelheid (bijv. bij CNC-processen).

Groot bouwvolume

Met een bouwvolume van 400 x 400 x 400 mm print, graveer of snij je ook probleemloos grote modellen.


► 3D-module:

Beter dan de voorganger

Als je Artisan vergelijkt met Snapmaker 2.0, wordt al snel duidelijk dat het veel hogere printsnelheden, betere precisie, filamentcompatibiliteit en toegankelijkheid heeft. Al met al is de 3-in-1 printer op veel punten geoptimaliseerd, wat garant staat voor betere printresultaten.

Ultrasnelle afdruksnelheden met hoge nauwkeurigheid

Een geoptimaliseerd transfersysteem en motion control-algoritme zorgen voor prints met een maatnauwkeurigheid van ± 0,1 mm, zelfs bij een printsnelheid van 180 mm/s.

Supersnel schakelen tussen platformen, modules, hotends en extruders

Dankzij praktische tool- en schakelknoppen wissel je in een mum van tijd tussen de platformen en modules (3D-print, laser, CNC). Gebruiksvriendelijkheid is dus gegarandeerd.

De Luban-software van Snapmaker detecteert niet alleen automatisch het type en de grootte van de nozzle, maar beveelt ook kant-en-klare en aangepaste parameterconfiguraties aan die je kunt gebruiken om jouw projecten in een oogwenk te voltooien.

Dankzij een speciaal ingebouwde motor schakelt de 3D-printmodule bovendien automatisch tussen twee extruders. Het is niet nodig om een extra printkop te plaatsen of een schakelaar om te schakelen, wat ook kan resulteren in een stillere dubbele extrusie.

Gladde oppervlakken door oplosbare materialen

De Dual Extrusion 3D-module van Artisan is compatibel met PVA, HIPS en andere oplosbare ondersteunende materialen, ideaal voor support. Het supportmateriaal lost na het printen op en laat alleen een glad oppervlak achter. Door de verwijderbare supportstructuren kunnen zelfs zeer complexe modellen en onderdelen probleemloos worden geprint - zelfs zonder tijdrovende nabewerking.

Verschillende temperaturen op het printbed

Het verwarmde bed van de Snapmaker Artisan wordt in verschillende zones verschillend verwarmd. De binnenste zone (260 x 260 mm) heeft een maximale temperatuur van 110 °C en de buitenste zone een temperatuur van maximaal 80 °C.

Het bijzondere aan dit zone-verwarmde printbed is dat de binnenste zone in 2 minuten opwarmt tot 60 °C. De buitenste zone blijft hierbij onverwarmd, dat bespaart energie en tijd.

Automatische bednivellering en eenvoudige kalibratie

Artisan beschikt over automatische bednivellering en maakt kalibratie in een paar eenvoudige stappen mogelijk.

Speciale dubbel gecoate bouwplaat met uitstekende hechting

De Artisan-printplaat bestaat aan één zijde uit glanzend glas, wat zorgt voor een uitstekende hechting van de eerste laag - vooral bij flexibele filamenten zoals TPU. De andere kant van de plaat heeft een PEI-coating die een uitstekende hechting garandeert met filamenten zoals PLA, PETG.


► Lasermodule:

Krachtig graveren en snijden

De 10 W sterke lasermodule snijdt materialen ongelooflijk snel en diep en biedt ook de mogelijkheid om geavanceerde lasergravures te maken.

Dit alles gebeurt met een snelheid tot 6.000 mm/s - bij bijvoorbeeld 8 mm dik hout. Dat is 8 keer sneller dan een lasermodule van 1,6 W.

Een ultrafijne laserfocus van 0,05 mm × 0,2 mm maakt precisiewerk met de fijnste details mogelijk.

Voor verschillende materiaalsoorten

Hard of zacht, Artisan werkt met elk materiaal: hout, leer, baksteen, gips, roestvrij staal, geanodiseerd aluminium, golfkarton, MDF en nog veel meer.


► CNC-module:

Verbeterde CNC-prestaties met 200 W CNC-module

Een nieuwe CNC-module van 200 W brengt verbeterde prestaties. De alom geprezen spantang ER11, de klantspecifieke spansets en het stofdichte ontwerp, al bekend van de Snapmaker 2.0 , zijn natuurlijk behouden.

Verbeterde snelheid

In tegenstelling tot Snapmaker 2.0 werkt de nieuwe CNC-module van de Artisan tot 6 keer sneller. De prestatie is met maar liefst 300% toegenomen en de spilsnelheid is met 50% verhoogd.

Maatnauwkeurigheid van 0,2 mm

Dankzij zeer stijve lineaire modules en een hogesnelheidsspil snijdt de CNC-module verschillende materialen met een maatnauwkeurigheid tot 0,2 mm.

Voor verschillende soorten materiaal

Met groot gemak en ongelooflijke precisie kan de CNC-module verschillende soorten materialen bewerken: verschillende houtsoorten, jade, koolstofvezel, HDF, met koper bekleed plaatstaal, epoxy gereedschapsmateriaal en nog veel meer.


Andere spannende kenmerken van de Artisan:

Veiligheidsmaatregelen tegen laserongevallen

Artisan wordt geleverd met een veiligheidsbehuizing die lasergevaren vermindert van klasse 4 naar klasse 1. De deur van de behuizing heeft een deuropeningssensor die het laserproces onmiddellijk stopt als de deur opengaat. Een gyrosensor voorkomt lekkage van laserstralen - voor het geval de module niet in de gebruikelijke positie staat. De printer is uitgerust met een noodstopknop - gepauzeerde processen kunnen op een later tijdstip worden hervat. De lasermodule heeft nog een andere praktische eigenschap: zodra een geïntegreerde temperatuursensor een temperatuur boven de 55 °C detecteert, stopt de lasermodule automatisch met werken.

7 inch touchscreen

Het brede 7 inch touchscreen heeft een breed gezichtsveld. Het intuïtieve UI-ontwerp zorgt voor een soepele workflow en eenvoudige bediening.

Voordelen:

 • Live volgen van de voortgang van het werk
 • Configuratie van de nozzle temperaturen direct op het scherm
 • Voorbeeld G-code-bestand
 • Optie om modules te verwisselen zonder de stroom van de printer te verwijderen

Snapmaker Luban-software

Met de zelf ontwikkelde Luban-software maakt Snapmaker het mogelijk om met slechts één software overzicht te houden op de configuratiestromen voor 3D-printen, lasergravure en CNC-bewerkingen.

De software heeft uiterst handige afdrukmodi en vooraf ingestelde parameters waarmee je jouw afdrukken sneller kunt voltooien. Natuurlijk heb je nog steeds de volledige controle over het bewerkingsproces.


Andere mogelijkheden:

 • Innovatieve triangulatietechnologie voor automatische materiaaldikteberekening en autofocus
 • Groothoekcamera voor directe preview van laseropdracht in Luban-software
 • Geweldige compatibiliteit met Snapmaker-upgrades

Videos bij product:

Vragen & antwoorden over Snapmaker Artisan

Krijg specifieke antwoorden van klanten die dit product hebben gekocht.

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Snapmaker Artisan

Vergelijkbare producten